viernes, 20 de septiembre de 2013

Un centenar d’activistes de les PAH catalanes bloquegen les oficines de Catalunya Caixa de Sabadell

Un centenar d’activistes de les PAH catalanes bloquegen les oficines de Catalunya Caixa de Sabadell

L’acció conjunta tenia com a objectiu reobrir les negociacions amb l’entitat financera perquè atorgui dacions en pagament completes

Un centenar de membres de la quarantena de plataformes d’afectats per la hipoteca de Catalunya han protagonitzat aquest matí una nova acció conjunta a Sabadell, en aquest cas en contra de Catalunya Caixa. Els activistes han emprès una marxa des de l’estació de Renfe Centre fins l’oficina del carrer Alfons XIII, amb l’objectiu de bloquejar la sucursal. La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Sabadell, Deborah Serrano, ha explicat que la idea inicial era que tots els manifestants fessin cua perquè els atenguessin, impedint que els treballadors de l’entitat financera atenguessin els seus clients. “Nosaltres també som clients de Catalunya Caixa i volem que escoltin les nostres peticions”, ha explicat Serrano, referint-se a les infructuoses converses que s’estan mantenint des de principi d’any. L’objectiu final és que els responsables de l’entitat financera acabin acceptant dacions en pagament completes, i no parcials com fins ara, ja que deixen als afectats per aquesta situació amb un deute superior als 30.000 euros. “Si una família no pot pagar la hipoteca, tampoc pot pagar aquest crèdit”. Ara per ara, un centenar de famílies catalanes tindrien aquest problema..
amílies catalanes tindrien aquest problema.
Malgrat la idea inicial de la protesta, les diferents oficines n’estaven al corrent i tancaven les portes abans que els activistes hi arribessin. El fet que una acció similar es portés a terme ahir a l’Hospitalet de Llobregat hauria previngut els banquers sabadellencs, com és probable que demà passi també a Barcelona. Amb tot, els membres de les PAH catalanes s’han acabat dividint en diversos grups per tal d’arribar a els sis oficines que Catalunya Caixa té al Centre de Sabadell: al carrer Tres Creus, Alfons XIII, Escola Industrial, Via Massagué, Enric Granados i Avinguda Barberà. Serrano assegura que, tot i el canvi de plans, l’acció ha estat tot un èxit perquè també ha suposat un bloqueig de les sucursals de Catalunya Caixa.
L’acció conjunta de les PAH catalanes a Sabadell arriba després de la registrada el 23 de juny passat. En aquella ocasió, mig miler d’activistes van ocupar la seu social de l’antiga Caixa Sabadell, al carrer Gràcia, per reclamar la represa de les converses amb els responsables del BBVA, ara propietari d’Unnim. L’objectiu era que l’entitat oferís lloguers socials i dacions en pagament als clients que han perdut l’habitatge per no poder pagar l’hipoteca. L’acció va aconseguir, en part, el seu objectiu i els membres de les plataformes catalanes es van tornar a reunir amb responsables del BBVA a mitjan del mes de juliol. El resultat de les trobades no ha arribat a trascendir.
Un centenar d’activistes de les PAH catalanes bloquegen les oficines de Catalunya Caixa de Sabadell

No hay comentarios:

Publicar un comentario