jueves, 2 de mayo de 2013

Una acció coordinada de la PAH arrenca el compromís d'una reunió el 9 de maig amb un directiu de Bankia

http://directa.cat/noticia/una-accio-coordinada-pah-arrenca-un-compromis-reunio-amb-un-directiu-bankia

Acció a la seu de Bankia de la plaça de Santa Anna de Mataró   ROMUALD GALLOFRÉ


Una desena de Plataformes d'Afectades per la Hipoteca (PAH) d'arreu de Catalunya han irromput avui a sucursals de Bankia de bona part del territori. L'objectiu de la protesta era exigir a l'entitat “una interlocució amb capacitat de gestió i de decisió”, en paraules de l'activista Mercedes Castro. Castro ha explicat que, malgrat que la PAH havia assolit un compromís amb Bankia per garantir una interlocució permanent i una moratòria dels desnonaments i de les subhastes, aquestes han continuat i la comunicació s'ha trencat, segons la plataforma, amb l'excusa per part de l'entitat de no tenir cap gestor de riscos a Barcelona. Després de quatre hores de tancada, la direcció de la seu central de Bankia del barceloní carrer de Londres s'ha compromès a organitzar una reunió amb un directiu de l'entitat a Madrid del qual n'ha transcendit el següent nom: Rufino Pablos de Dios. El proper dijous dia 9 de maig a les deu del matí són el dia i l'hora escollides per aquesta trobada, on la PAH durà les exigències de mínims de suspensió dels desnonaments i de les subhastes fins que no s'arribi a un acord de negociació, que es tramitin les sol·licituds de dació en pagament amb lloguer social i que es reconeguin per escrit les condonacions de deute realitzades. L'activista de la PAH Ada Colau ha afirmat en l'assemblea per decidir si l'ocupació havia de continuar o no, que aquesta proposició no tenia precedents. Finalment, i un cop els ha arribat per escrit la confirmació de la reunió de dijous, les ocupants han decidit abandonar l'edifici a l'espera de la trobada amb Pablos de Dios.
Una acció coordinada a una desena de localitats
A més de la seu central de Barcelona, hi ha hagut accions a Terrassa, Sabadell, Mataró, Badalona, El Vendrell, Tarragona, Granollers, Mollet del Vallès, Barberà, Hospitalet del Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. A Mataró, prop d'una seixantena de persones s'han concentrat a la sucursal de Bankia de la plaça Santa Anna en resposta a la crida de la plataforma, de les quals prop d'una vintena s'hi han tancat dins. A Badalona i a Santa Coloma de Gramenet han sigut una trentena i a El Vendrell una quarentena, tot i que en aquesta última localitat no s'hi han arribat a tancar.
El “banc dolent” demana el desallotjament del tercer bloc ocupat de Sabadell
Coincidint amb la jornada de protesta, la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell, ciutat on la tancada solidària ha congregat una seixantena de persones, ha sabut que la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), altrament coneguda com el “banc dolent”, ha sol·licitat al jutge el desallotjament cautelar de l'edifici. En motiu del requeriment, la PAHC ha fet una crida a concentrar-se el proper dimecres dia 8 de maig a les onze del matí davant dels Jutjats de la capital vallesana per expressar el seu rebuig a la decisió del SAREB.

No hay comentarios:

Publicar un comentario